Skip to main content

WEBCARE

Webcare; je imago versterken en het effectief reageren op klachten.

Het traditionele zender-ontvanger model gaat al lang niet meer op. Bedrijven zijn niet langer de enige zender van informatie, maar ook consumenten zelf. Dit betekent dat je als bedrijf niet langer de volledige controle hebt over wat er wordt gezegd over je bedrijf of merk. Zo wordt er op het internet veel geschreven, maar ook zeker veel geklaagd. Een klacht die openbaar te lezen is op het internet kan schadelijk zijn voor je imago, maar kan aan de andere kant ook een kans zijn om je klant alsnog tevreden te stellen. Omdat geen enkel bedrijf negatief in het nieuws wil komen, wordt er steeds vaker door bedrijven aandacht besteed aan webcare.

Webcare is het reageren op vragen, klachten of complimenten van je klanten op de social media kanalen waarop je actief bent. Direct reageren op vragen en/of klachten zorgt ervoor dat consumenten je bedrijf of merk positiever beoordelen.

EEN TEVREDEN KLANT IS EEN BLIJVENDE KLANT

Waarom zou je starten met webcare?

Maar een webcareteam is meer dan alleen de ‘online klantenservice’. Het is een belangrijk onderdeel in het reputatiemanagement van je bedrijf. We zetten de belangrijkste doelen van een webcareteam voor je op een rijtje:

  • Het monitoren van vragen, klachten en complimenten en hierop reageren. Door direct in te spelen op vragen, wordt je klant geholpen. Het probleem wordt snel verholpen en de consument is hierdoor tevreden.
  • Webcare zorgt ervoor dat je een bijdrage levert aan je reputatie en zorgt ervoor dat reputatieschade wordt voorkomen.
  • Het oefent een positieve invloed uit op zoekresultaten (SEO) rondom jouw product, dienst en/of merk.
  • Met behulp van webcare kun je jouw klanten inhoudelijk inlichten over de diensten en producten die je aanbiedt.

Bij Social&Co. is webcare een belangrijk onderdeel van branding geworden. Deze service is niet meer weg te denken. Wij reageren snel en pro-actief op vragen en/of opmerkingen. Daarnaast spelen we in op eventueel negatieve reacties om reputatieschade te beperken. Door rekening te houden met het platform en het taalgebruik kan je jezelf positief positioneren.

Ben jij benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw bedrijf op het gebied van webcare? Neem dan contact met ons op!