Skip to main content

VIDEO

Als een foto meer zegt dan duizend woorden dan is een video er gemakkelijk een paar miljoen waard. Video is belangrijk, informatief en bovenal leuk. Fans, vrienden, klanten kijken graag naar een video. En bovendien is het snel en gemakkelijk te consumeren. Zo blijkt dat tegenwoordig 55% van alle zoektermen in Google het woord video bevatten. Daarnaast is social video (video geplaatst op social kanalen) voor generatie Z (13 tot 25 jaar) belangrijker dan TV.

1,2,3 ACTIE!

Video’s worden gemakkelijk geconsumeerd en het is een eenvoudige manier om een boodschap over te brengen. Maar hoe zorg je ervoor dat je video genoeg bereik genereert? Wij hebben zeven belangrijke tips voor je op een rijtje gezet:

  • Denk na over de boodschap die je wilt vertellen. Is er een bepaald event, lancering of inhaakmoment waar je je video aan wilt koppelen?
  • Facebook, Instagram, Snapchat en nog veel meer social media kanalen bieden de mogelijkheid om een video te delen. Ieder kanaal werkt weer anders, zo heb je bij Instagram de mogelijkheid om een video van 30 seconden te plaatsen en kun je op Facebook een video plaatsen van maximaal 45 minuten (ook al zouden we dit niet adviseren). Bedenk van te voren dus goed op welk(e) kana(a)l(en) je de video wilt gaan plaatsen.
  • Het begin van een video is ontzettend belangrijk om de aandacht van de kijker te trekken. Wanneer je in de eerste seconden niet de aandacht triggert van de kijker, zal deze er voorbij scrollen. Zorg dus voor een pakkend beginshot.
  • Zorg ervoor dat je video deelbaar en embed-baar is, door ‘m ook op YouTube te plaatsen. Op deze manier kan de video gemakkelijk worden overgenomen in bijvoorbeeld een blog.
  • Nog een voordeel van het plaatsen van je video op YouTube, deze video’s worden wel meegenomen in de zoekresultaten. Facebook of Instagram video’s daarentegen niet. Goed voor je SEO dus.
  • Gebruik reeds verzamelde statistieken voordat je je video maakt. Welke video’s die je eerder plaatste werkten voor jouw social kanalen wel en niet?
  • Wil je zelf niet aan de slag met de camera maar het anderen voor jou laten doen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar influencers marketing, waarbij deze internet beroemdheden vaak een heel andere en grotere fanbase hebben dan jij/jullie.

Kun jij hulp gebruiken met het maken van een video voor jouw social kana(a)l(en)? Dat kan geregeld worden! Kom gezellig langs voor een kopje koffie zodat we samen kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.