Skip to main content

SOCIAL MEDIA

Social media, feitelijk is het een verzamelnaam voor alle internet toepassingen en tools waarmee het voor mensen en organisaties mogelijk is om informatie te creëren en te delen. Dat is natuurlijk een behoorlijke mond vol. De implicaties zijn echter simpel. Er zijn legio bijzonder goede redenen om aan Social Media Marketing te doen;

  • Vergroot je naamsbekendheid met social media: door op een effectieve wijze gebruik te maken van social media vergroot de je online aanwezigheid van je merk of bedrijf en zo je naamsbekendheid. Meer mensen komen in contact met jouw merk en zullen het dus eerder herkennen als ze er in een latere situatie mee geconfronteerd worden. Je merknaam blijft top-of-mind.
  • Manage je online reputatie met social media: mensen praten over jouw merk. Gelukkig wel. Social media bieden je de kans om deel uit te maken van deze conversaties. Ze bedien je de kans om je reputatie positief te beïnvloeden.
  • Zorg voor een sales impulse met social media: een groot aantal onderzoeken heeft het inmiddels aangetoond. Consumenten die merken op social media volgens kopen deze producten vaker en bevelen deze vaker aan hun eigen vrienden aan.
  • Verstevig je ‘expert status’: een profiel en/of weblog is een uitgelezen kans om jouw vakkennis en expertise te etaleren. Los met social media en content creatie problemen en vragen van jouw klanten op. Zo zorg je er voor dat je de meest logische keuze wordt.
  • Genereer traffic naar je website met social media: als je kunt beschikken over een stabiele community rondom je merk kun je traffic naar je website genereren wanneer je het nodig hebt. Aanbiedingen, persberichten of andere aankondigen worden beter gelezen en zelfs door ‘jou community’ verder verspreid.
  • Invloed op zoekmachines: het is in de meeste gevallen niet zo dat de links die je op social media plaatst een positief effect hebben op de ranking van je website. Echter, sociale netwerken zelf scoren bijzonder goed op zoekmachines. Social media bieden je dus de kans om van Google jouw homepage te maken. Met de juiste content en dienstverlening zul je scoren op het netwerk zelf en in Google!
  • Werf nieuw talent: meer dan een derde van de wereldbevolking gebruikt social media om nieuwe werkgevers te vinden en mogelijkheden te verkennen. Zorg dat jouw bedrijf of organisatie op de juiste manier aanwezig is op sociale netwerken om de interesse van de beste kandidaten te prikkelen.
  • Verkrijg management informatie uit social media: door social media goed te monitoren en de feedback van je klanten in kaart te brengen. Anticipeer op de feedback van je klanten zonder hen hierom te moeten vragen.

Social Advertising

Wie is je oma, wat doet je moeder en wat heb je gisteravond gegeten? Social media weten veel van je, heel veel. Maak daar gebruik van ja!

Lees meer:

Online strategie

Hoe gaan jouw klanten je vinden in dit digitale tijdperk? Het internet is in ons huidige tijdperk niet meer weg te denken. Van alle Nederlanders gebruikt 90% regelmatig internet en 83% van de mensen gebruikt internet voor het opzoeken van productinformatie. Heb je dus nog geen online strategie? Begin er dan nu mee!

Lees meer:

Community Management

Een gesprek aangaan met je fans en hen begrijpen. Dat is waar het allemaal om draait bij community management. De community manager is het centrale figuur dat tussen het merk en de community in staat.

Lees meer:

Webcare

Webcare; je imago versterken en het effectief reageren op klachten. Een klacht die openbaar te lezen is op het internet kan schadelijk zijn voor je imago, maar kan aan de andere kant ook een kans zijn om je klant alsnog tevreden te stellen.

Lees meer: