Skip to main content

SEA

Van alle internetgebruikers maakt 97% gebruik van zoekmachines. Search Engine Advertising (SEA) is het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en rechts van de organische zoekresultaten in zoekmachines. Wanneer iemand een woord intypt in bijvoorbeeld Google, worden relevante advertenties vertoond. Hier kan de bezoeker op klikken om vervolgens naar de website geleid te worden die aan die advertentie gekoppeld is. Deze advertenties worden ook wel ‘betaalde koppelingen’ genoemd. Google Adwords, Yahoo! Search of MSN/Live Search zijn systemen waarmee je betaald kunt adverteren. Die eerste, Google Adwords, heeft verreweg het grootste marktaandeel in SEA.

 

LET ME GOOGLE THAT FOR YOU

Waarom SEA?

Wil je een hogere naamsbekendheid genereren, meer verkeer op je website krijgen of meer verkopen? Dan is het zeker interessant om gebruik te gaan maken van SEA. Dit omdat het direct resultaat oplevert. Consumenten zijn vaak actief op zoek naar bepaalde zaken, waardoor het het verkoopgericht adverteren vaak aantrekkelijker is. De adverteerder kan gemakkelijk, door middel van zoekwoorden, de juiste doelgroep targetten die hij of zij wilt bereiken.

SEO en SEA

Er wordt vaak gedacht dat wanneer je als merk hoog scoort in de organische zoekresultaten, je advertenties (SEA) achter wegen kunt laten. Dit is echter niet het geval. Juist de combinatie van SEA en SEO heeft een positieve invloed op de resultaten en zorgt voor een heus synergie-effect. Alleen een groot bedrag in advertenties pompen is niet per definitie succesvol, betaalde zoekresultaten worden namelijk beïnvloed door de mate waarin een website geoptimaliseerd is. Je SEO moet dus op orde zijn, voordat je aan SEA begint en andersom. Bovendien vergroot de mate waarin een website organisch vindbaar is de zichtbaarheid in de zoekmachine. Daarom is een combinatie van SEO en SEA een stuk effectiever dan uitsluitend te kiezen voor SEO óf SEA.

Kun jij hulp gebruiken met de optimalisatie van SEO en SEA? Wij staan graag voor je klaar!