Skip to main content

ONLINE STRATEGIE

Hoe gaan jouw klanten je vinden in dit digitale tijdperk? Het internet is in ons huidige tijdperk niet meer weg te denken. Van alle Nederlanders gebruikt 90% regelmatig internet en 83% van de mensen gebruikt internet voor het opzoeken van productinformatie. Het is hierom erg belangrijk dat jij jouw klanten biedt waar zij behoeften aan hebben, zo voorkom je ook dat zij naar de concurrent gaan. Heb je dus nog geen online strategie? Begin er dan nu mee!

BEREIK JE DOELGROEP!

Weet wie je wilt bereiken

Het doel van je online strategie is het bereiken van je doelgroep. Maar weet je precies wie dit zijn? En als je dat al weet, hoe ga je deze mensen dan het beste bereiken? Social&Co. onderzoekt in welke online omgeving jouw klanten zich bevinden. Samen gaan wij de doelgroep in kaart brengen en finetunen.

Bepaal je doel!

Als je met een online strategie aan de slag gaat moet je goed beseffen voor wie je dit doet. Social&Co. heeft geen standaard online strategieplan liggen, wij maken altijd een op maat gemaakte strategie. We bekijken welke middelen het beste bij jouw bedrijf passen om het gewenste resultaat te behalen.

Als je meet weet je meer!

Een online strategie betekent niet alleen het aanpassen van je website. Het is belangrijk dat jouw merk op de juiste online omgevingen te vinden is. Al je inspanningen moeten natuurlijk wel wat opleveren. Online regels veranderen en platformen verschuiven. De uitvoering van de online strategie voor jouw organisatie is een continue proces. Het is daarom belangrijk om te meten, evalueren en te optimaliseren.

De zin van een online strategie…

  • Inzicht in de markt: door goed onderzoek te doen krijg je het juiste inzicht om vervolgens de beste beslissing te kunnen nemen. Daarnaast zorgt dit inzicht ervoor dat je de betrokkenen bij jouw project achter je beslissing krijgt.
  • Inzicht in je doelgroep: door onderzoek te doen naar de behoefte van potentiële gebruikers van jouw product of dienst ontwikkelen we meer empathie. We verplaatsen ons in de gebruikers wat helpt bij de latere fases om betere beslissingen te kunnen nemen.
  • Creëren van richting: een slechte of geen online strategie zorgt ervoor dat het onmogelijk is om ideeën goed te beoordelen. Een goede strategie zorgt ervoor dat we vragen als, “Wanneer is een idee goed, fout, belangrijk of urgent?” kunnen beantwoorden.
  • Het is de basis voor een goed concept: de online strategie is het beginpunt voor het creatieve en technische team. Met een duidelijke strategie voorkom je verwarring en weet je zeker dat iedereen op dezelfde golflengte zit en kom je tot betere online concepten.