Skip to main content

INFLUENCER MARKETING

Bloggers, vloggers, Instagram goeroe’s en Snapchat helden worden veelvuldig ingezet door bedrijven voor online influencer campagnes. Bijvoorbeeld voor de promotie van een nieuwe app, de lancering van een product of het creëren van brand awareness. Online influencer marketing is op het moment dan ook ongekend populair, maar hoe pak je een online influencer campagne het beste aan?

Om dit te beantwoorden beginnen we met een uitleg over wat online influencer marketing nu eigenlijk is.  Een influencer is een persoon die in staat is om invloed uit te oefenen op andere personen. De influencer doet dit door zijn of haar mening te geven over een bepaald onderwerp. Zo kan het gaan over een fysiek product, een bepaalde organisatie of een maatschappelijke kwestie. Deze mening wordt verspreid via een aantal communicatie kanalen zoals blogs of social media. Het netwerk dat de influencer hiermee bereikt is groter dan een gemiddeld sociaal netwerk.

JE BENT WAT ER OVER JE WORDT GEDEELD

Waarom kiezen voor online influencer marketing?

Influencers zijn te vertrouwen. Het zijn échte mensen die een fanbase hebben opgebouwd omdat zij coole dingen doen. Consumenten hebben in de afgelopen jaren een bepaalde aversie ontwikkeld tegen commercials. Zij worden liever beïnvloed door iemand die ze ‘kennen’, dan door een commercial waarbij zij niet weten wie erachter zit. De content blijft op deze manier authentiek en rauw, wat zorgt voor een hogere geloofwaardigheid. Daarnaast kun je met de inzet van influencers een bepaalde groep personen bereiken. Of het nu gaat om vrouwen die enorm van katten houden, fit & food fanatiekelingen die jagen op glutenvrije recepten of om fashionista’s die gek zijn op crop tops. Met online influencer campagnes kan getarget worden op personen met vrijwel iedere interesse, levensstijl of demografische achtergrond. Een andere reden voor het succes van online influencer campagnes is dat het over het algemeen efficiënter is dan andere vormen van advertising. Hoewel influencer marketing niet per definitie gratis is, is het een goedkopere manier om een bepaalde doelgroep te bereiken dan met bijvoorbeeld reclamespots op televisie of radio.

Je kunt je eigenlijk afvragen waarom nog niet ieder bedrijf bezig is met online influencer marketing. En ook wij kunnen het je sterk aanraden om er mee aan de slag te gaan. Het moet echter wel op een juiste manier gebeuren. Zo is het uitermate belangrijk dat jouw merk goed bij de influencer past. Stel voor je een samenwerking met een influencer aangaat bijvoorbeeld vragen als: Zou de influencer hier oprecht zelf gebruik van maken? Past het merk in zijn of haar reeds geplaatste content? Door kritisch naar deze vragen te kijken kun je zorgen voor een goede fit tussen jouw merk en de influencer. De ‘fit’ en ‘relevantie’ tussen merk en influencer zijn het allerbelangrijkst. Wanneer één van deze twee aspecten ontbreekt, heb je kans dat consumenten door hebben dat het een vorm van adverteren is.

Bij Social&Co. staan wij achter samenwerkingen tussen merken en influencers die passend en oprecht zijn. Kun jij hulp gebruiken bij de promotie van een product, de lancering van een nieuwe app of het creëren van meer brand awareness? Wij staan graag voor je klaar bij het bedenken, realiseren en uitvoeren van een gehele online influencer campagne!