Skip to main content

CONTENTMARKETING

Tja, wat kunnen we zeggen over contentmarketing? Als je een bedrijf hebt, of een organisatie runt, dan weet je dat de wereld van marketing en advertising de afgelopen jaren drastisch is veranderd. Bedroefde methoden werken steeds minder goed of in sommige gevallen helemaal niet meer.

Een paar voorbeelden;

  • Traditionele reclame (folders, flyers, etc.) realiseren zelden de gewenste response om hun relatief hoge kosten te rechtvaardigen.
  • Telemarketing resulteert vaker in irritaties dan in verkopen.
  • Vakbladen en specialistische lectuur/literatuur kampen met teruglopende oplages.

DE ALLERBESTE MARKETING VOELT NIET ALS MARKETING

De uitdaging is, en blijft, om de interesse van jouw potentiële klant te vangen. Jij bent een expert met een product en een verhaal. Met de juiste contentmarketing krijg je de kans om dit verhaal te vertellen.

Een van de belangrijkste dingen die het internet heeft veranderd is de manier waarop wij producten zoeken, vergelijken en uiteindelijk kopen. Jouw potentiële klanten zoeken en vergelijken op Google en verifiëren hun bevindingen op social media. Anders gezegd, jouw potentiële klanten checken online of jouw product de moeite waard is. Als we deze situatie nader onderzoeken blijkt dat jouw potentiële klant volledig in controle is in deze situatie. Jouw vermogen tot het efficiënt verzenden van informatie is beperkt en het vermogen van jouw klant om informatie te vinden is vrijwel volledig onbeperkt. Jouw klant zoekt naar informatie. Zorg dat hij/zij deze kan vinden en dat deze informatie waardevol is. Zij het informatie, entertainend en/of praktisch.

Tegenwoordig draait effectieve marketing voor een groot deel om het creëren van waardevolle content van een hoge kwaliteit. Met kwaliteit bedoelen we niet alleen content die goed is geschreven of kundig geproduceerd, maar ook content die een bepaalde waarde vertegenwoordigt voor je potentiële klant.

Het creëren en distribueren van content noemen we contentmarketing.

contentmarketing

De kansen die contentmarketing creëert

Contentmarketing resulteert in een zogenaamde win/win-situatie. Consumenten vinden bij jou de informatie die ze daadwerkelijk willen consumeren. Jij krijgt op jouw beurt de kans om jouw kennis en expertise te laten zien. Waardevolle content zal je helpen met het realiseren van nieuwe sales. Contentmarketing zorgt ervoor dat je klanten vindt die bij je passen. In andere woorden, contentmarketing zorgt ervoor dat je de meest voor de hand liggende plek wordt om te kopen als de tijd daar rijp voor is.

Het succesvol inzetten van contentmarketing vraagt een aanpassing van je communicatie en boodschap. Simpel gezegd verlangt succesvolle contentmarketing een stap van ‘kijk hoe geweldig wij zijn’ naar ‘kijk hoe waardevol wij voor je kunnen zijn’. Contentmarketing is een daadwerkelijk klantgeoriënteerde manier van werken. Niet altijd even makkelijk, maar correct uitgevoerd meer dan de moeite waard.

Wil je meer weten over contentmarketing of samen met ons de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie verkennen? Neem dan contact met ons op!