Skip to main content

COMMUNITY MANAGEMENT

Een gesprek aangaan met je fans en hen begrijpen. Dat is waar het allemaal om draait bij community management. De community manager is het centrale figuur dat tussen het merk en de community in staat. Hij/zij vertegenwoordigt het merk en kent het merk dan ook door en door. Je komt er als community manager achter wat er speelt bij de fans, waar zij zich mee bezig houden en hoe ze over het merk denken. Op deze manier kom je achter waardevolle informatie waardoor je de fans op een betere manier kunt benaderen. De Tone of Voice is hier dan ook vaak een belangrijk aspect, oftewel het kunnen aanvoelen op welke manier een fan benaderd wilt worden. Zo kun je alle online activiteiten beter op hun wensen afstemmen wat zorgt voor meer binding met je merk en uiteindelijk voor meer conversie.

EEN GESPREK AANGAAN MET JE FANS EN HEN BEGRIJPEN.

Coosto

Om in de gaten te houden wat er speelt bij de verschillende community’s maken wij gebruik van Coosto. Dit is een monitoringstool die ons in staat stelt om je reputatie te monitoren, klantenservice te bieden en concurrentie- en marktanalyses uit te voeren. Ook kunnen wij met behulp van Coosto customized dashboards maken waarbij je in de gaten kunt houden wat er met je merk gebeurd. Het mooie van deze dashboards is dat we ze zo in kunnen richten dat ze precies bij je persoonlijke behoeften en huisstijl van je merk passen. Een dashboard is uitermate geschikt om je statistieken op één plek te verzamelen en te tonen. Je kunt ze bijvoorbeeld tonen op het scherm bij de ingang van je kantoor, zodat alle werknemers weten wat er speelt. Draait er een belangrijke campagne op dit moment? Ook dan kun je gemakkelijk de voortgang en de directe effecten ervan volgen. Met behulp van deze dashboards kun andere belanghebbenden inzicht geven in hoe het er voor staat.

Community management kan een zeer tijdrovende zaak zijn. Wij kunnen de gehele community management uit handen nemen, zodat jij weer tijd hebt voor andere dingen. We zorgen dat fans zich gehoord voelen in jouw community en beantwoorden al hun vragen. Op deze manier kunnen we ook je webcare verzorgen.